250g de végétaline (peut être remplacée par du miel)
200g de sucre glace
500g de pétales de maïs soufflé
Casser le chocolat en morceaux, le faire fondre ainsi que la végétaline. Incorporer hors du feu le sucre glace.
Verser le tout dans un grand saladier et y verser une bonne quantité de pétales de maïs.
Bien mélanger, en rajouter s'il y a encore trop de chocolat liquide au fond du saladier.
Disposer en petits tas sur une feuille d'aluminium et placer au frigo une heure environ.
Les roses des sables se conservent 2 ou 3 jours dans une boîte au réfrigérateur.
Anglais
DESERT ROSES
These biscuits are called "Desert roses" because when cooked they look like desert rocks (but asbolutely not in taste.......) They are very easy and children great favourite, both to make and to eat...
Ingredients
200 g flour
50 g potato flour
150 g sugar
100 g almonds, roughly chopped
180 g butter, softened
2 eggs
1 sachet baking powder
1 tsp vanilla essence
icing sugar
400 g cornflakes
pinch of salt
Method
Pre-heat the oven to 180°. Line baking trays with greaseproof paper.
With the mixer beat the butter and sugar until creamy. Add the eggs, flour, potato flour, baking powder, vanilla essence and salt and mix well. Remove the bowl from the mixer and add the almonds.
Put the cornflakes in a shallow dish.
Take 1 heaped tablespoon of the mixture and roll it into a ball in the cornflakes.
Place them on the baking trays about 3 cm apart .
Put in the oven and bake for 15 minutes, or until golden. Allow to cool and dust with icing sugar
*** You can use soaked raisins or pine nuts instead of almonds