école primaire bilingue anglais allemand hennebont

Penaos fardañ krampouezh?

 

Keginañ (en breton ,français et anglais)

Classe d'Hélène: Fév. 2011

 

Penaos fardañ krampouezh ?

 

P1.jpg

 

 

An danvez:
  • 1 litrad laezh
  • 500 g bleud
  • 250 g sukr poultr
  • 3 vi
  • 2 sac'had sukr vanilhez
  • 3 loaiad vihan eoul
  An dafar :
  • ur bodez-saladenn
  • ul loa vihan
  • ul loa vras
  • ur baelon
  • ur glogenn
  • ur baser

 

P2.jpg  P3.jpg
P4.jpg  P5.jpg

Ar sekred :

1- Lakaat ar bleud, ar sukr, ar sukr vanilhez, an eoul er bodez-saladenn.

2- Torriñ ar vioù. Meskañ un tammig.

3- Lakaat ouzhpenn al laezh lomm ha lomm.

4- Basañ gant ar baser.

5- Lakaat ur glogennad brass krampouezh er baelon.

Leskel poezhañ ur pennadig betek ma vo tro ar grampouezhenn rous.

Cheñch tu ar grampouezhenn hag hi leskel pouezhañ un herradig

c'hoazh.

Debriñ ar grampouezhenn plaen pe gant koñfitur, chokolad, sukr, amann

Gres mat deoc'h!

 

 

Comment faire des crêpes?

 

Les ingrédients:
  • 1 litre de lait
  • 500 grammes de farine
  • 250 grammes de sucre
  • 3 oeufs
  • 2 sachets de sucre vanillé
  • 3 cuillerées d'huil
  Les ustensiles :
  • un saladier
  • une cuiller à café
  • une poêle
  • une louche
  • un fouet

 

La recette :

1- Mettre ensemble dans le saladier: la farine, le sucre, le sucre vanillé,

l'huile.

2- Casser les oeufs. Mélanger un peu le tout.

3- Ajouter le lait petit à petit.

4- Battre la pâte.

5- Mettre une louchée de pâte à crêpe dans la poêle.

Laisser cuire un peu jusqu'à ce que soit doré le pourtour de la crêpe.

Changer de côté à la crêpe et laisser cuire encore un peu.

Manger les crêpes nature ou avec de la confiture, du chocolat, du sucre,

du beurre...

Bon appétit!

 

 

How to cook pancakes?

 

 

Ingredients :
  • 1 liter of milk
  • 500 grams of flour
  • 250 grams of sugar
  • 3 eggs
  • 2 bags of vanilla sugar
  • 3 spoon of oil
Utensils:
  • a salad bowl
  • a frying pan
  • a spoon
  • a ladle
  • a mixer
 

 

The recipe :

1- Put together the flour, the sugar, the vanilla sugar, the oil in the salad

bowl.

2- Break the eggs. Mix little.

3- Add the milk little by little.

4- Mix still.

5- Put a ladle of pancake batter in the frying pan.

Let cook little.

Change aside the pancake and let cook little.

Eat pancakes nature or with some jam, some chocolate, some sugar,

some butter...

Good appetite!

Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :