école primaire bilingue anglais allemand hennebont
Par Ecole St gilles Hennebont
Keginañ (en breton ,français et anglais) Classe d'Hélène: Fév. 2011 |
An danvez:
| An dafar :
|
Ar sekred :
1- Lakaat ar bleud, ar sukr, ar sukr vanilhez, an eoul er bodez-saladenn.
2- Torriñ ar vioù. Meskañ un tammig.
3- Lakaat ouzhpenn al laezh lomm ha lomm.
4- Basañ gant ar baser.
5- Lakaat ur glogennad brass krampouezh er baelon.
Leskel poezhañ ur pennadig betek ma vo tro ar grampouezhenn rous.
Cheñch tu ar grampouezhenn hag hi leskel pouezhañ un herradig
c'hoazh.
Debriñ ar grampouezhenn plaen pe gant koñfitur, chokolad, sukr, amann
Gres mat deoc'h!
Les ingrédients:
| Les ustensiles :
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La recette :
1- Mettre ensemble dans le saladier: la farine, le sucre, le sucre vanillé,
l'huile.
2- Casser les oeufs. Mélanger un peu le tout.
3- Ajouter le lait petit à petit.
4- Battre la pâte.
5- Mettre une louchée de pâte à crêpe dans la poêle.
Laisser cuire un peu jusqu'à ce que soit doré le pourtour de la crêpe.
Changer de côté à la crêpe et laisser cuire encore un peu.
Manger les crêpes nature ou avec de la confiture, du chocolat, du sucre,
du beurre...
Bon appétit!
Ingredients :
| Utensils:
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The recipe :
1- Put together the flour, the sugar, the vanilla sugar, the oil in the salad
bowl.
2- Break the eggs. Mix little.
3- Add the milk little by little.
4- Mix still.
5- Put a ladle of pancake batter in the frying pan.
Let cook little.
Change aside the pancake and let cook little.
Eat pancakes nature or with some jam, some chocolate, some sugar,
some butter...
Good appetite!
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